Hoe onstaat een zonnepaneel?
Zonnepanelen bestaan uit natuurlijke materialen. De zonnecellen die zorgen voor het opwekken van energie zijn bijvoorbeeld gemaakt van silicium. Deze grondstof wordt onder extreme hitte gewonnen uit zand. Van deze grondstof worden vervolgens blokken gemaakt en daarvan worden hele dunne plakken gesneden. Elk plakje bestaat uit een unieke combinatie van moleculen, geen zonnecel is dus hetzelfde. Die cellen worden uiteindelijk gelamineerd en in een frame geplaatst. En zo ontstaat een zonnepaneel!
Kleurverschil bij zwarte zonnepanelen is niet ongewoon
Ieder zonnepaneel wordt uitgebreid getest op opbrengst en weersbestendigheid. Het paneel wordt blootgesteld aan hele hevige regenbuien en temperaturen van -15 tot + 50 graden. Zo weten we zeker dat je zonnepaneel geschikt is voor duurzaam gebruik. Toch kunnen we niet alles testen. En ieder natuurproduct is uiteindelijk gevoelig voor de omstandigheden waarin het wordt gebruikt. Zonnepanelen moeten bijvoorbeeld altijd even wennen aan het buiten zijn. Een gevolg daarvan is dat de kleur van zonnecellen kan veranderen tijdens de eerste maanden. Zwarte zonnepanelen verkleuren in enkele gevallen. Doordat iedere cel anders is, ontstaan er soms kleurverschillen op een paneel of tussen verschillende panelen. Het zwart wordt simpelweg iets minder zwart. In de meeste gevallen trekken deze verkleuringen vanzelf weer weg, maar af en toe is het blijvend. De zonnestand en tijd van het jaar kan ook invloed hebben op de weerkaatsing van het uiterlijk, maar heeft verder geen invloed op de opbrengsten van het zonnepaneel
Wat maakt 100% Zonnig nou zo anders?
Onze focus ligt niet op het zo goedkoop mogelijk aanbieden en installeren van zonnepanelen. Wij gaan voor kwaliteit, veilig werken en een eerlijke prijs, zodat je jaren zorgeloos van je eigen energiecentrale kunt genieten.